Er zijn veel verschillende supplementen beschikbaar voor sporters die willen presteren op het hoogste niveau. Sommige supplementen zijn populairder dan andere. Hier zijn enkele van de populairste supplementen voor sporters.

1. Eiwitpoeder: het populairste supplement voor sporters

Eiwitpoeder is een populaire aanvulling op het dieet van sporters, omdat het helpt om spiermassa op te bouwen en te behouden. Er zijn verschillende soorten eiwitpoeder beschikbaar, zoals caseïne, soja en wei-eiwit.

2. Creatine: helpt om de spierkracht te verhogen

Creatine is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat helpt om energie op te slaan in de spieren. Het kan helpen om de spierkracht te verhogen en de spiermassa te vergroten. Creatine is een populair supplement onder sporters die willen presteren op het hoogste niveau.

3. Beta-alanine: meer energie tijdens het sporten

Beta-alanine is een aminozuur dat helpt om de hoeveelheid energie te verhogen die spieren kunnen produceren tijdens het sporten. Het kan helpen om de sportprestaties te verbeteren en de uithoudingsvermogen te vergroten.

4. Glutamine: voor spierherstel

Glutamine helpt om de spieren te herstellen na een zware training. Het kan ook helpen om spierafbraak te verminderen en de spiergroei te bevorderen.

5. Koffie: goedkope pre-workout

Koffie is een populaire pre-workout supplement onder sporters, omdat het kan helpen om de focus en alertheid te verhogen tijdens het sporten. Het bevat cafeïne, een stof die het centrale zenuwstelsel stimuleert.

6. BCAA’s: spiergroei bevorderen

BCAA’s zijn branched chain aminozuren die helpen om spierafbraak te verminderen en de spiergroei te bevorderen. Ze zijn een populair supplement onder sporters die willen presteren op het hoogste niveau.

7. Vitamine D: uithoudingsvermogen verbeteren

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor sporters, omdat het helpt om de spierkracht te verhogen en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Het kan ook helpen om het immuunsysteem te versterken en de stofwisseling te reguleren.