Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van een vrouw. Deze veranderingen kunnen fysieke ongemakken met zich meebrengen, zoals rugpijn, bekkenklachten en vermoeidheid. Het is belangrijk om tijdens deze periode goed voor jezelf te zorgen en je fitheid op peil te houden. Een fysiotherapeut kan hierbij een waardevolle rol spelen. Ze zijn gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten en kunnen je helpen om je zwangerschap zo comfortabel mogelijk te maken.

Waarom een fysiotherapeut belangrijk is tijdens je zwangerschap

Een fysiotherapeut kan helpen bij het verminderen van zwangerschap gerelateerde problemen zoals vochtophoping in de benen en voeten. Ze kunnen je adviseren over je houdingen en de bewegingen die de doorbloeding stimuleren en de afvoer van vocht bevorderen. Fit blijven tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk. Bij Active & Fit geven we daarom iedereen de mogelijkheid om tijdens een zwangerschap te blijven sporten. Uiteraard gebeurt dit onder een goede begeleiding van jouw vaste personal trainer. Door verschillende sportoefeningen te doen onder begeleiding van jouw personal trainer weet je zeker dat je activiteiten doet die niet te zwaar zijn en waarbij je geen rare bewegingen maakt. Daarbij weten onze personal trainer precies welke sportactiviteiten je wel en niet mag doen als jij zwanger bent. Door fit te blijven tijdens je zwangerschap zal jouw weerstand stabiel blijven en zul je sneller herstellen van je zwangerschap.

Oefeningen onder begeleiding van een personal trainer

Onze personal trainers zullen oefeningen en bewegingstechnieken aanbevelen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Deze oefeningen zijn gericht op het versterken van de spieren die tijdens de zwangerschap extra worden belast. Denk daarbij aan de rug- en buikspieren. Door deze spieren te versterken, kun je rugpijn verminderen, maar ook je houding verbeteren.

Daarnaast zal jij onder begeleiding van onze personal trainer diverse oefeningen doen om jouw bekken te stabiliseren. Bekkeninstabiliteit komt vaak voor tijdens de zwangerschap en kan veel pijn veroorzaken. Onze specialisten zullen je leren om deze op de juiste manier te ondersteunen en stabiliseren, zodat jouw klachten verminderen.

Als laatste voordeel is het onder begeleiding bezig zijn met je gewicht. Een gezond gewicht tijdens je zwangerschap is belangrijk en door het pakket zwanger & fit te doorlopen zorg jij dat je regelmatig beweegt. Hiermee kun je overtollige gewichtstoename voorkomen. Ook voorkom je hiermee risico op verschillende complicaties tijdens je zwangerschap zoals zwangerschapsdiabetes en een te hoge bloeddruk.

Voor meer informatie of advies kun je altijd gratis en vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten!